لیست اختراعات مریم دارائی
توليد سيليكاي الترافاين به روش شيمياييِ تر از پيش ماده سيليكاتي منطبق با ماده اوليه مورد استفاده در صنعت رنگ و لاستيك و تاير است. سيليكا آمورف توليد شده به روش شيميايي در محدوده دمايي 50 تا 90 درجه سلسيوس و بيش از 120 دقيقه و با اسيدهاي معدني قوي و Ph نهايي فرآيند در محدوده پايين بوده كه براي خنثي سازي نياز به مصرف آب بيشتري مي باشد و مقدار مساحت سطح بيشتري نسبت به روش حرارتي دارد. ابتدا، حلالهاي يوتكتيك اسيدي به مخلوط سديم سيليكات افزوده مي شود دوغاب حاصله با فيلترپرس و يا پمپ خلا شستشو مي شود و به Ph خنثي مي رسد و خشك مي شود (اسپري دراير، درام دراير، روتاري اتمايزر دراير) و سپس با بال ميل خورد مي شود.همچنين پسابي متشكل از يك نمك محلول در آب دارد كه نمك حاصله قابليت بازيابي داشته و در صنايعي مثل كشاورزي و شوينده ها مورد استفاده قرار مي گيرد. اندازه ذرات در محدوده 10-40 نانومتر، مساحت سطح در محدوده 180-200m2/g و در محدوده 250-350m2/g و خلوص ماده بيش از 98 درصد، pH در محصول نهايي در محدوده 6-8 براي هر دو كاربرد مي باشد.
اين طرح افزايش فعاليت سطحي و قدرت يوني بنتونيت براي ماده رئولوژيك رنگ را تشريح مي نمايد. ماده معدني بنتونيت حتي پس از خالص سازي و خردايش، به تنهايي نمي تواند اثر رئولوژيك قابل توجهي را در صنعت رنگ و در تركيب با مواد اوليه از خود به جا گذارد. روشهاي فعلي توليد بنتون از بنتونيت معمولاً گران بوده و يا با رويكرد صنعتي اجرا نشده كه اين امر براي صنايع مرتبط با اين ماده چندان به صرفه نيست. بنابراين هدف اين اختراع، برطرف كردن مشكل فوق از طريق توليد محصولي كارآمد با استفاده از روشي نوين براي توليد ماده رئولوژيكي بنتون از بنتونيت سديمي (بنتونيت با جذب مناسب) ميباشد. روش مورد استفاده علاوه بر افزايش عملكرد قابل توجه، كاهش هزينههاي توليد و مصرف انرژي را به دنبال داشته و آسيبي به محيط زيست وارد نمي نمايد. پساب فرآيند مي تواند در مرحله آخر و در فرآيند شستشو با انجام يك سري فرآيندهاي ساده مجدد به خط بازگردانده شود. لذا با بهبود روش هاي توليد، استفاده از فرآيندهاي كارآمدتر، فرمولاسيون متفاوت و تغيير درصد مواد اوليه، ميتوان هزينه هاي توليد را كاهش و به صنايع مصرفكننده بنتون، محصولاتي با كيفيت بالاتر و قيمت مناسبتر از محصولات وارداتي ارائه داد.
سنتز غربال مولكولي 4A با ظرفيت تبادل يوني و كريستالينيتي بالا با استفاده از مواد معدني در زمينه فني شيمي و مواد اوليه صنايع و پودرهاي شوينده ميباشد. عدم كنترل دقيق نسبت Si/Al و عدم يكنواختي در سايز حفرات از مشكلات كليدي در ساختار زئوليت 4A هستند كه ميتواند منجربه كاهش كارايي زئوليت 4A در كاربردهاي خاص شود. هدف اين طرح بهينهسازي پارامترهاي سنتز زئوليت 4A براي كنترل دقيق نسبت Si/Al و سايز حفرات ميباشد. اين امر ميتواند منجربه توليد زئوليت 4A با خواص يكنواخت و مطلوب براي كاربردهاي مختلف همچون پودر شوينده، خالصسازي اكسيژن و اتانول، كراكينگ پارافين و غيره باشد. براي سنتز زئوليت 4A از منابع مختلفي بهعنوان پيش ماده اصلي تامين كننده سيليس و آلومينا استفاده ميشود. بهمنظور تامين سيليس بر روي منابعي مانند زئوليت كلينو، سيليكات سديم، خاكستر بادي و بنتونيت و تامين آلومينا بر روي منابعي مانند آلومينات سديم، سولفات آلومينيوم و هيدروكسيد آلومينيوم آزمايشات مختلفي صورت پذيرفته است. با توجه به نتايج بدست آمده از آناليز CEC و XRF، نهايتا با تركيب چهار دسته مختلف از منابع تامين كننده، زئوليت 4A سنتز شد. زئوليت 4A سنتز شده ميتواند در طيف وسيعي از كاربردهاي صنعتي همچون تصفيه آب و جداسازي گاز مورد استفاده قرار گيرد.
موارد یافت شده: 3